petek, 24. avgust 2012

Blagovna menjava

Prijateljica K. in njeni domači radi kuhajo marmelade. Žal sem to ugotovila šele letos. :-) In tako sem v začetku tedna prejela marmelade iz marelic, breskev, jagodno, ki sem jo dobila že pred časom, sem pa skoraj že pojedla. :-) In je odlična. 

Pri nas smo pa bolj gobarsko usmerjeni, tako da sem ji podarila nekaj lončkov vloženih gobic (jurčkov in lisičk).

Draga K., nekaj lončkov gobic boš še dobila, samo da se prebijem do kleti carja in carice. :-) Letos sta namreč ujela ravno pravi vikend na Pokljuki in pravita, da je bila bera odlična... :-) Carica je pošiljala take slike naokoli - to je bilo ob "polčasu":


Car je pa po tej beri rekel, da če letos nobene gobe več ne dobi, se ne bo sekiral, ker jih je nabral že dovolj. :-)

11 komentarjev:

  1. Joj, ne vem, če sem že kdaj videla toliko jurčkov na kupu? (pri nas v Prekmurju smo tudi nabiralci, ma takih količin še nisem videla) Vau.

    (obožujem posušene, razdrobljene in potem kot začimba za juho ali omako)

    OdgovoriIzbriši
  2. Sej pravim, da imata za jurčke car in carica nos. Jaz sem delček tega tudi podedovala, medtem ko sestri lahko jurčki žvižgajo, ji mahajo in jo kličejo, pa jih ne bo videla. :-)

    Obožujem jih v smetanovi omaki na njokih.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mljask, v smetanovi omaki na njokih :-)

    (pri nas se je končno shladilo in spet lahko spimo in delamo, se moram pohvaliti)

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo, je padal dež, ali se je samo sonce skrilo za oblake? :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zavidam ti! Pri nas je tista ploha včeraj ohladila vse skupaj za tisti čas, ko je deževalo. Takoj, ko se je spet pokazalo sonce, je začelo greti.

    Trenutna temperatura - PREVISOKA! Ampak, saj pravim, do našega morja in na našem morju naj bo še tako, potem se pa lahko za 10°C ohladi. In bo ravno prav (no, potem se bom verjetno kmalu spet kaj pritoževala) :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. :-) Upam, da se bova nocoj naspala, in zračim vse živo. Saj če se potem spet segreje, bo v redu, sam da se vmes ohladi ... Ful bi šla v Pfalz :-) čez vikend, pa pri nas imamo eno tako rokodelsko-umetniško tržnico in te zadeve so tudi bolj prijetne, če ne lije.

    Morje bo najbrž ravno prav, ja, pa pando bo treba "krstiti" oziroma "cepiti", da bo ostanek življenja hrepenel po morju kot večina Slovencev :-) (mislim v čisto pozitivnem smislu - morje kot velika voda, ki paše 100 na uro, ne morje kot turizem, ki žre živac)

    OdgovoriIzbriši
  7. Tudi jaz upam, da se bom naspala. Luftam tudi že jaz, panda pa tudi že spi, ampak zadnje čase se tako zbuja le 1x na noč, tako da upam, da tudi danes zdrži tja do 3h. :-)

    Sicer pa od morja letos še ne bo imel prav veliko. :-) LUFT! In tokrat greva z Razbojnikom res po dolgem času na tak dopust... sicer pa sva si raje splanirala dopuste in spoznavala nove kraje, ampak letos to ni mogoče. Ko panda zraste (naslednje leto torej) in če ne bo imel že bratca ali sestrice (na poti), takrat pa zopet gremo kam v nove, še nepoznane kraje. No, vsaj moja želja je taka. :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. p.s.
    boš pokazala kaj slik s te rokodelske-umetniške tržnice?! :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Slikce bodo, če mi bo uspelo pofotkati - a veš, jaz ful gledam, ali bi se kdo razjezil, če slikam njegove umetniške izdelke, nekateri celo izrecno napišejo, da ne dovolijo, v Helsinkih pa me je enkrat ena lončarka okregala, zakaj nisem vprašala za dovoljenje! In mi je potem malce nerodno, ker nekako verjamem v intelektualno lastnino in te zadeve. Ma če mi rada, potem bo.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja, poznam to, ja. Sem jih v Ljubljani na tržnici slišala. Pa sem malo debelo pogledala (naredila sem se neumno) in mi je tip še angleško povedal. :-)

    Probaj kaj pofotkat, ker me res zanima.

    OdgovoriIzbriši