ponedeljek, 16. julij 2012

Čokolino : Čokolešnik

Vedno sem se smejala ljudem, ki so pravili, da čutijo razliko med čokolinom in čokolešnikom. Meni je bilo do nedavnega vse enakega okusa oz. nisem ločevala katerega jem. Po navadi sem tistega, ki je bil v trgovini cenejši. 

Sedaj, ko si ga večkrat pripravim doma, pa tudi jaz čutim razliko. Zdaj se bo kdo smejal, mlada mamica, pa je otroško hrano. Ampak, saj veste, obrok, ki je topel, dober, hitro pripravljen, je ravno pravšen v teh dneh, ko včasih naša Kung-Fu Panda zahteva svoj čas. 

Aja, priznam, še vedno ne bi ugotovila razlike, če nekaj časa ne bi jedla obeh. Zdaj, ko pa skoraj dnevno pojem tudi obrok tega pripravka, pa lahko povem, da mi je boljši čokolešnik. :-)

Kateri pa je boljši vam oz. ali čutite razliko? 

12 komentarjev:

  1. ćokolešnik zmaga :) in čutim razliko odkar ga poznam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. He he, me veseli, da nas je več takšnih. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je vseeno, samo da je mleko ta pravo, domače, z veliko smetane. Z alpskim mlekom pokvariš vse, čokolino in čokolešnik.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jah, vedno pa tud ni mogoče imeti domačega mleka. In takrat je čokolešnik dober tudi z alpskim. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jst ne opazim razlike. Do sedaj sem (verjetno iz navade) vedno kupila Čokolino. Bom naslednjič probala še Čokolešnik :) Čeprav ni tako pogosto na jedilniku kot pri Techki.
    Domače mleko je bolj dostopno kot alpsko. Melkomati so odprti 24h na dan. Jst sem se jih kr navadla.

    OdgovoriIzbriši
  6. @Katja: obvezno poskusi še čokolešnik. Čeprav bi mogoče, da boš čutila razliko, ob istem času morala oba poizkusit. :-) Najprej pol skodelice čokolina, potem pa še pol čokolešnika. :-)
    Domače mleko je mogoče res bolj dostopno, samo se ga ne da hranit doma na zalogi, tako kot alpskega. Evo, pa smo spet pri plusih in minusih določenih zadev. :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni mleko pripejejo na dom, v ponedeljek in v četrtek, v steklenicah,ki jih pomijem in vrnem, vsakič ga dam 4 skodelice tudi kisat, ostalo zavrem takoj in ga imam praktično ves čas v hladilniku. Pa še domača jajčka naročim zraven. Zelo praktično, tale dostava na dom.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ojoj, jaz pa še vedno prisegam na alpsko. Mogoče ščasoma presedlamo na domače, sveže mleko... :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitam za KUNG-FU PANDO (razlog za to grdo zamudo? Lajf brez interneta, do sedaj)

    Sicer pa poznam samo Čokolešnik ... :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. @alcessa: Najlepša hvala!

    Brez interneta? Je crknil, al si bila na počitnicah?

    Čokolešnik je zakon!

    OdgovoriIzbriši
  11. (na počitnicah - si ne upam na blogu objaviti, da me ni, za vsak slučaj :-))

    Pred leti je prijateljica šla na obisk k mami v Mostar in me je pred odhodom poklicala, ali hočem kaj slovenskega, Barcaffe, Čokolešnik? Sem kar malce zazijala, kakšen ugled imam slovenski prehranjevalci, potem pa sem jo prosila za veliko vrečko ... :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Itak, Slovenci prisegamo na nekatere izdelke... Ko sva odhajala v Egipt, sva nesla s sabo Čokolino, pa Argeta pašteto - Slovenki, ki že dlje časa živi v Egiptu. Pravi, da pogreša tudi Domačica piškote in hrenovke, ampak tega nisva upala s sabo vozit, ker bi se na vročini stopilo ali pokvarilo.

    Trenutno ne vem, brez česa ne bi mogla živeti, ampak ko nekaj časa tega nimaš, verjetno hitro ugotoviš, katera stvar je to. :-)

    OdgovoriIzbriši