nedelja, 14. oktober 2012

Če ne gre v petek, gre pa v soboto

Govorim o nakupu čevljev. 

Zjutraj sem šla na obisk k moji stari mami in staremu atu (k pra-starim staršem Kung-Fu Pande), kjer sta bila tudi car in carica. Kung-Fu Panda se je tam še 1x najedel, potem pa so se mu počasi začele zapirati veke. Hitro smo ga oblekli in se odpeljali k carici in carju. 

Tam sva s carico carja določili, da bo varuška, midve pa skočili do nove trgovine s čevlji.

Gneča na parkirišču res nepopisna, tako da sva parkirali pred sesednjo trgovino - še dobro, da je blizu, ker je rahlo rosilo.

Prideva v trgovino in.....ojoj!!! Ljudje so skoraj hodili eden po drugemu, vrsta do blagajne je bila čez celo trgovino. Kaj vse ljudje ne naredijo za dodaten popust?! Ja, jst kot Gorenjka sem tud mogla it! :-)

Se sprehodiva (prerineva) po trgovini, sem ter tja obujem kakšne čevlje, na koncu pravim: "Pojdiva, meni se ne da v tej vrsti čakat." Pa me carica vseeno prepriča, da bova že počakali.

V vrsti vidiva kolegico, ki se je takoj, ko sta s hčero vstopili v trgovino, postavila v vrsto, hčera pa je gledala, če bo kaj kupila. Ravno, ko sva šli mimo, sta se odločili, da ne bosta nič kupili in nama z mami odstopili mesto v vrsti, tako da sva čakanje v vrsti za blagajno skrajšali za kakšnih 20 min. Super.

Prideva do blagajne, carica pove svojo starost (mislim, da bi tokrat pa raje bila še starejša), plačava in greva ven iz te gužve.

Ampak, imam pa nove čevlje, katere sem dobila več kot pol ceneje. 
Splačalo se je.
:-)


6 komentarjev:

  1. Temu, kar bom storila zdaj, se v nemščini reče "Korinthenkackerei" - beseda pomeni točno to, kar si ravnokar pomislila, v prenesenem pomenu pa dlakocepstvo.

    Ehm ... a nista tvoja stara starša pravzaprav prastara starša male Pande? Pradedek in Prababica?
    :-)

    Čestitam za čevlje! _)

    OdgovoriIzbriši
  2. alcessa, hvala da si me popravila. Sem hotela tako napisati, pa se je mali Panda ravno začel pritoževati, da noče več ležat, ko sem začela objavo pisat. Pol sem pa z enim očesom gledala ekran, z drugim pa malega, pa se mi je pripetilo, da sem "pra" zgrešila. Ampak zdaj sem popravila, tako da bo prav. :-) Thx še 1x. :-)

    Čevlji so mi pa res všeč. Po dolgem času imam spet nove. Jupi zame! ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sam ne se zasekirat zaradi mene - včeraj sem cel dan delala in sem malce usekana na zapise, zato prijavljam takšne zadeve.

      No, pa še nekaj je za tem: ko sem bila mulka, nisem poznala nobenih prababic. Pozneje, v rani odraslosti, pa sem ugotovila, da jih je kar nekaj, pa ne samo to: nekatere so v resni nevarnosti, da bodo postale praprababice.

      Si predstavljaš? Da si stara 90, čila in srečna, pa si praprababica? :-)

      Izbriši
    2. Tud slučajno se ne sekiram, mi je fino, da kdo sploh prebere zapis, pa pol pokomentira.

      Jaz sem enega pradedka in prababico (svojo) poznala. In ko sem tako pisala, sem želela poudarit, da ima mali Panda še vse 4 (kar se mi zdi je dandanes redkost), ampak mi to poudarjanje ni najbolj uspelo. :-)

      Stara 90...mogoče mi pa uspe. Vsekakor pa upam, da bom vsaj pri 80ih še čila in zdrava. (pismo, zdej tuhtam, v naši žlahti ženske res dolgo živijo. Ponavadi umrejo kak mesec pred 100 rojstnim dnem). :-)

      Izbriši
  3. Pa je res redkost :-) Zadnjič sem prebrala, da se je pri nas v Dojčlandu povprečna starost žensk dvignila na 85 ... Poskušala sem si predstavljati, koliko morajo biti stare tiste, ki statistično izenačijo umrle mlajše ...

    Letos me ti podatki še posebej tolažijo, ker jih bom namreč ... pssst ... 40, pa me včasih zaskrbi, da imam večino lajfa že za sabo, kar ne bi bilo fer, sploh, :-) glede na to, da sem se do sedaj veliko premalo zabavala (sem spadajo stvari kot Pfalz, pa veslanje, pa knjige, pa...)

    OdgovoriIzbriši
  4. Eh, alcessa, to je še taka starost, da ne bi mogla vsega nadoknadit. Zdaj 1x pride druga puberteta, tako da si boš lahko vse privoščila. :-) Se mi pa zdi, da bom znala enako rečt, ko bom v tvojih letih... :-)

    A 85 je v DE? Madonca, pa je res visoko povprečje. Potem more bit nekaj (oz. VELIKO) res starih... Groza!

    Jst se svoje starosti kar malo bojim. Da bom zgubljena kot ena kura... da me bo tehnologija povozila... joj, raje ne pomislim.

    OdgovoriIzbriši