nedelja, 4. avgust 2013

Planina Preval-a

Že med tednom se odločim in pošljem sms Razbojniku, da en dan v vikendu gremo pa mi trije v hribe. Vedela sem da bo vroče, torej je bilo potrebno izbrati lahko pot, če se le da po senci, torej gozdu. In vse to ima vzpon na Planino Preval-a, ki je največkrat izhodišče za vzpon na Begunjščico, na katero se pa tokrat nismo povzpeli.


Pride sobota, kot nalašč Kung-Fu Panda spi nekoliko dlje in ko se zbudi in ko opravimo vse jutranje zadeve, se napokamo v avto in jo švignemo proti izhodišču. Mali na poti spet zaspi in spi in spi...

Na Ljubelju parkiramo, z Razbojnikom sva že preobuta v pohodne čevlje, potem zbudiva še Pando, ga prestaviva v nahrbtnik in jo mahnemo navkreber. 


Pot vodi skozi gozd (Kung-Fu Panda začne ravno uživat v nošenju), skozi izklesane Bornove tunele (očitno ga ni bilo strah, ker smo šli povsem mirno skozi), preči melišča (ja, OK, malo vroče nam je bilo), pa spet skozi gozd, kjer mali postane malo tečen. Ama ama ama. Ga dava ven iz nahrbtnika, pa nekaj časa hodi, ampak ker ne pridemo nikamor, ga pač spet posedeva nazaj in gremo dalje. Ampak mali v nahrbtniku je vedno bolj tečen. Mogoče je pa res lačen? Pa mu dava pol žemlje in potem spet lahko nadaljujemo. Očitno je bil res lačen. 

Potem pridemo do koče. Kislo mleko! Splačalo se je tako daleč... Kung-Fu Panda noče prav nič pojesti, Razbojniku se je pa bolj prileglo nekaj tekočega... :-) Ampak, Panda ne bi bil Panda, če ga ne bi vse zanimalo. Vse pohodne palice bi rad imel, vse prehodil, vsakoga pogledal,... Ampak, ker se je bližala njegova ura, ob kateri gre ponavadi spat, je postajal tudi vedno bolj siten. 

Zato smo se malo odstranili, ga previli in hop nazaj v nahrbtnik. In potem je začel tako jokati, kot da bi ga drli iz kože. Še dobro, da sva vedela, da gre samo za utrujenost in sva jo pač mahnila nazaj proti avtu. Kar hitro se je umiril in je glava kar sama padla dol in je poba malo oddremal. 


Vroče je bilo iz minute v minuto bolj... Že mi smo bili kar pozni, ampak ko smo srečevali ljudi, ki so prihajali naproti, sem bila brez besed, mislila pa sem si svoje: v hribe se pač hodi zjutraj, še posebej poleti!

V tunelu se Kung-Fu Panda zbudi, malo se je ustrašil, ker je bilo vse temno okrog njega, ampak se je potem tudi hitro potolažil. Ena, dva, tri in že smo pri avtu vsi. Ga preparkiramo v senco, prezračimo, vklopimo klimo in potem se še malo psrehajamo okoli avtomobila - saj veste, 13-mesečniku je vsak kamen še kako zanimiv, da o rožicah in storžih sploh ne govorimo.


Ko je avto ready, se napokamo vanj in šibnemo proti domu... 
Vsi trije zadovoljnji, 2 malo bolj zmatrana kot tretji, ampak popoldanski počitek po kosilu smo pa vsi trije dodobra izkoristili. :-)



5 komentarjev:

  1. Se opravičujem, ma ker sem s tem težila M, bom prijateljsko zatežila še tebi:

    od kod ti ideja, da se pravilno napiše Preval-a? A Kung-Fu Panda dela preval-e? In če že pišeš Preval-a, zakaj ne tudi Ljubelja-a? Begunjščic-o? Pand-e?

    Z drugo besedo: kdo pa vam je rekel, da se imena piše s pomišljaji? Si predstavljaš punco po imenu Genovefa :-), ki pride delat na ... Hrvaško, kjer se jim njeno ime zdi tako nenavadno, da ga pišejo samo še s pomišljajem? Plača za Genovef-u? Mejl od Genovef-e? Kako pa bi se počutila ta naša Genovefa? :-)

    Vem, da izpadem stara tečnoba, ma pri mojih letih že vemo, da je tudi to kdaj dobra ideja ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oooo, hvala za tole! :-)

      Dejstvo je, da sem tuhtala kako se napiše. Ker nekateri govorijo, da je to planina Preval, drugi, da je to planina Prevala. In ker nisem vedela, kaj naj jaz napišem (z A ali brez na koncu), sem se odločila, da naredim tako, kot imajo na strani hribi.net - kjer se pa tudi očitno niso mogli odločit.
      Ampak, še vedno ne vem, kaj je zdaj prav: Preval ali Prevala. :-)
      Vem pa, kako je slovnično prav. Hvala!

      Izbriši
  2. A, zdaj razumem probljem (*boink*)!

    Še enkrat sori :-), ma se mi je (takole na prehitro) zdelo krivično, da bi jo fasala samo M :oops:

    Mogoče se v prihodnje izognem debatam s "pravimi hribolazci", ki poznajo svoje gore bolj ko jaz? LOL

    OdgovoriIzbriši