sreda, 8. januar 2014

Faza 2

No, po prejšnji objavi moram priznati, da se je stanje že izboljšalo. Ne porabim več tone in pol robčkov na dan, ampak samo še dva paketka. :-)

Zdaj se je pa našla druga zadeva, ki me blazno moti. In sicer, od neprestanega brisanja nosu, sem si le tega nekoliko opraskala z robčki (kljub uporabi exstra soft robčkov z balzamom). In zdaj, ko se celi, to peče, boli, skeli,..., skratka moti.

Sicer mažem s kremo (kadar se spomnim), za katero v reklamah navajajo, da "učinkovito preprečuje plenično vnetje oz. plenični izpuščaj" (ja, sem si jo sposodila od Kung-Fu Pande; če je dobra za dojenčkovo ritko, bo tudi za pod moj nosek dobra, a ne?!) in priznati moram, da je stanje res boljše, ampak vseeno pa še ni 100%. In glede na to, kako sem neučakana (ja, jaz bi bila rada zdrava takoj), me zanima, če ima kdo še kakšno drugo rešitev za ta problem, da jo potestiram naslednjič oz. če bo krema, ki jo zdaj uporabljam, predolgo zdravila vse skupaj. 

4 komentarji:

  1. Vaseline. In sicer takoj, ko začneš šmrkati, in še malce po tem, ko nehaš. (No, pomaga tudi v akutnih primerih, brez uvajanja in podaljševanja uporabe. Jaz se mažem kar tako, tudi ko nisem prehlajena (večinoma nisem))

    OdgovoriIzbriši
  2. Kul! Hvala za nasvet... Pa je to kak poseben, al vsak velja? Ker tale krema mi ne pomaga. Jo tud bolj malo nanašam, priznam. Ponavadi nanesem, potem pa šmrk, pa jo obrišem, da bi jo nanesla še 1x se mi pa ne da, ali pa pozabim. Probam še z vazelinom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz imam kar original (zato sem napisala Vaseline, tokrat se izjemoma nisem afnala :-D), menda obstajajo tudi sorodni izdelki, ki niso tako dobri, ker vsebujejo zadeve, ki jih z mazanjem pod nos spravimo v dihala ... kakor koli že, brez ne bi hotela biti. No, kadar sem zunaj in s sabo nimam tega lončka, si pod nos namažem kar "labelo" (kakršno koli vrsto labele, trenutno imam tako s propolisom od nekega čebelarja, mažem pa tudi vse druge), ki jo kupim in s sabo vzamem v ta namen. Po vsakem šmrkanju in brisanju, brez izjeme ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Aha, hvala!
    Labelo pa imam... čeprav, mi je pa zdaj mami predlagala Sinal, za katerega moram priznati, da pomaga. Kadar tega ne bo pri roki, bo pa labelo. :-)

    OdgovoriIzbriši