sreda, 8. april 2015

Škofjeloški pasijon

Glede na to, da živimo v tisočletnem mestu, o katerem se zadnje čase precej govori zaradi Škofjeloškega pasijona, je najverjetneje prav, da tudi jaz namenim kakšno objavo temu dogodku.

Načeloma se dnevom, ko se dogaja pasijon, centru mesta ognem, saj je gneča nepopisna, ampak na velikonočni ponedeljek pa sva kljub temu skočila to gnečo pogledat še malo s Pando. Najprej sva se namestila v kafič, kjer povsem mimo hodi procesija... Idelano za opazovanje kostumov in mask.




Teh črnih se je malo bal, mu niso bili všeč.



Tem trem je rekel kar "STOP". Pa ga niso ubogali, so mu pa dali lepe nasmeške.



Ko naju je v senci začelo zebst, sva se prestavila na Kamniti most in si ogledala še nekaj skupin tam.





In potem sva se šla še malo sprehajat in sva srečala 2 prijateljici: mamico U. (s katero sva skupaj odraščali) in deklico M., ki je 4 dni starejša od naše Kung-Fu Pande. In smo se še skupaj odpravili proti bivši vojašnici, kjer se v bistvu igralci zberejo in se potem skupaj po skupinah odpravijo do prizorišč, kjer odigrajo svoje prizore. V vojašnici smo videli kar nekaj konj in malim dvema je bilo super. Ko smo se vračali proti mestu, smo zopet srečali nekaj igralcev. Takole sta se ustavila, na pol otrpnila in jih gledala.


Kot se vidi na slikah, smo bili zelo toplo oblečeni, kajti prav grdo mrzlo je pihalo. In kapo dol vsem igralcem, da vse to zdržijo... nekateri so namreč na pol goli.


Pasijona si letos verjetno ne bom ogledala, ampak ko bo spet naslednjič, pa zagotovo. Do sedaj sem ga sicer videla 2x. Če ga še niste videli, ogled toplo priporočam. Že zaradi kostumov in mask. :)

1 komentar:

  1. Je pa kar res malo "spooky", tale pasijon. Tistih ta črnih bi se pa še jaz bala, nikoli ne veš, kdaj bo kateri od njih začel udrihati s križem ;D

    OdgovoriIzbriši