sreda, 3. maj 2017

Slavnik in Škocjanske jame

Naš mali ima že kako leto 2 knjižici: Slovenska planinska pot ali Transverzala ter Loška planinska pot. In tako nam idej kam jo mahniti na izlet ne zmanjka, saj moramo še vedno nabrati kar nekaj žigov v vsako od omenjenih knjižic. In ker so dobre stvari vedno tri, je letos dobil še tretjo knjižico: Cici dnevnik, v katerega pa poleg žiga lahko še kaj nariše...

Zaenkrat pri izbiri izletov še malo gledava koliko hoje je v hrib, kako visok je hrib, kako dolgo se približno hodi, ampak vedno bolj imam občutek, da bom kmalu sama tisti najšibkejši člen, kar se tiče osvajanj hribov in gora v naši družini.

Tako je za soboto, 29.4.2017 padla ideja, da jo mahnemo na primorski Slavnik.


Za izhodišče smo si izbrali vas Skadanščina in že smo bili nekaj metrov od avta, ko ugotovim, da malega bi pa vendarle lahko preobuli v pohodne čevlje. Pa smo se obrnili, ga preobuli, potem pa se res odpravili na pot. 


Sonce je sijalo, sem ter tja je vmes popihal vetrič, pot pa je res lepa, in zelo dobro označena. 


Na začetku je bolj kot ne sprehod (ni kakšnega velika vzpona), tik pod vrhom pa se nekoliko vzdigne (ampak ne preveč). 


V dobri uri in pol smo torej že sedeli za mizo v koči...


...in se krepčali vsak s svojo sladico: jabolčna krostata za Razbojnika, čokoladne palačinke za Kung-Fu Pando in skutin zavitek zame. 


Mislim da je ena super zadeva tudi ta, da se od koče razprostira lep pogled na morje.


 Ko smo se najedli in napili, pa smo se odpravili nazaj v dolino.


 No, najprej smo se naužili še lepih razgledov:

Do avta smo se vrnili po isti poti... 


...in se potem odpeljali še do Škocjanskih jam.


Razbojnik že dolgo ni bil v njih in je imel željo, da bi jih spet obiskal, mali sploh še ni bil v njih, sama pa sem jih v kratkem obiskala kar 2x, tako da sem se tokrat odpovedala obisku.

Medtem, ko sta moja fanta torej obiskala podzemlje, sem sama skočila do razgledne točke in naredila nekaj posnetkov, ter se malo sprehodila po okolici.

Po povratku iz jame, pa smo jo mahnili res proti domu, kamor smo prispeli prijetno utrujeni in smo že delali plane, kam bomo šli naslednjič.


    





3 komentarji:

  1. Moji domači kraji! <3

    Lepo, pridni ste, luštne ideje za izlete, hvala! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Domači kraji? Jaz sem pa mislila, da si ti iz Trbovelj oz. tam nekje. :) Ajej, sm čist mem usekala. Lepi kraji, ni kaj...

    Ideje so, sam realizirat jih je še treba. :) Mislim, da bo letos nam zmanjkalo vikendov za realizacijo vseh izletov, ki smo si jih zadali. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. hehe, to so rodni/domači kraji, zdaj smo pa ob Savi (Trbovlje so ble vmes, zdaj smo vseeno bližje Lj ;-))
    Naj vam čim več idej uspe udejanjit, če ne letos, pa drugo leto ;-)

    OdgovoriIzbriši