četrtek, 22. november 2012

A si doma?

Dež naju s Kung-Fu Pando prežene domov. Nato se spravljava ravno k popoldanskemu počitku (ja, oba!), pa pozvoni domofon: 
- Prosim?
- Živjo! Mama tuki. A si doma?

No comment. :-)

22 komentarjev:

  1. Ja, bila sva doma. Moja stara mama se je nato oglasila na kratkem obisku, nam prinesla dobrote (sveža jajčka domačih kur in doma narejeno maslo), se v poljanskem dialektu - ja, še jst sem jo kaj težko razumela, nič čudnega da jo je mali debelo gledal :-) - pogovorila s Kung-Fu Pando, potem pa odšla domov.
    Meni je bilo smešno to, da sprašuje, če sem doma. Če me ne bi bilo, se verjetno niti na domofon ne bi oglasila. ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vem - ma sem hotla nadaljevati vic ...

      Izbriši
    2. (Gost naroči rejtaš (zavitek po prekmursko) in kavo. Natakar mu razloži, da nimajo rejtašov, zato gost naroči rejtaš in jagodni sok. Natakar mu skoraj jezno razloži, da nimajo rejtašov, nakar gost prosi za rejtaš in kozarec vina. Natakar se razjezi, gost pa mu reče, da je zadovoljen tudi z rejtašom z rdečim vinom, zato ga natakar pretepe. Zadeva pride na sodišče, kjer sodnik pokaže veliko razumevanja za natakarja: Ni prav, da se tako ravna z vami. Jaz bi mu še rejtaš vrgel v glavo!)

      Izbriši
    3. He he, jst sem se pa že spraševala, če se sam men to zdi smešno, pa sm se prepričevala, da ti valda nisi blond... ;-) Še dobr, da me sam hecaš.
      Aja, tak podobn vic sm pa jst tud že slišala. Sam,da je bil gost policaj, sodnik je bil komandir, rejtaš so pa ble kremšnite. Pa vsakič se mu lohka smejim. :-P

      Izbriši
    4. Ja, vic je tako star, da ga vsi poznamo. :-)

      Sem dala na koncu smeškota, da boš vedela, da se hecam, pa sem ga potem nevemžezakaj zbrisala ... Blont sem že še, ampak na veliko bolj ... divje načine. Predstavljaj i mlado losuljo na hrvaški obali: klopca, sončni zahod, zraven 2 prjatla iz Nemčije. Ful lepo. Nakar losulja pravi: Morgen früh können wir hier den Sonneaufgang gucken. LOL ...

      Izbriši
    5. Ja, včasih pač rada malo prehitevaš. Namesto, da bi uživala v sončnem zahodu, že misliš na vzhod. :-) Decembrske odločitve v novembru - aja, za to pa imaš izgovor, da decembra ne bo časa. ;-)

      Izbriši
    6. Mhm, še posebej ideja, da bo sonce vzšlo na istem mestu, je ... losja. Svet se bo vrtel tako, kot jaz hočem, ali pa se ne bo :-)).

      Pogrešam poletje ali pa vsaj toplo, svetlo jesen. Komaj čakam, da bo maj :-) In november nikoli ni bil moj mesec - do pred nekaj leti sem takrat vedno prvič zbolela za prehladom & Co. Ne bom ti razlagala, kolikokrat se spomnim občutka po končani kolesarski turi čez Ren, med Francoze, potem pa nedeljsko sonce na balkonu in brezalkoholen pirček ali dva (pri nas dobra odločitev) .... Sori, nisem ti mislila delati skomin :-)

      Izbriši
    7. Ah ja...vseeno delaš skomine. :-)

      Ampak, saj je vsak letni čas po svoje krasen. A ni?
      Čeprav se letos tudi jaz ne veselim preveč snega, ker ne bom mogla na kakšne hude turne smuke. :-(

      In verjemi, kmalu bo maj, pa boš spet lahko sedla na kolo in šla obiskat sosede Francoze. Pa še pivo si boš lahko privoščila. AL pa kakšen deci super vina, ki ga tam okoli, kjer si doma, zlahka dobiš. :-)

      Izbriši
    8. Ne smučam, ne drsam, edino kakšno hribolazenje se zna zgoditi. Če bo kaj časa.

      Vinček pa res ni problem, ne :-) Škoda, da nisem človek, ki bi si kar z vinom naredil lepši, sončnejši vsakdan :-)

      (itak, da bo)

      Izbriši
  2. Naša mama napreduje.Zdaj ti prinese že domov!!! Včasih je samo poklicala. Da ni bila dolgo- ni časa - telenovele.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, sej najprej je vprašala, če lohka pridem dol, ampak ker mi je Panda že na pol spal v naročju, sem pač rekla, da ne morem (prejšnjič sem namreč pred blok skočila, ker sem lahko), pa je prišla na krajši obisk). Ja, je res zmer bolj pridna. ;-)

      Izbriši
  3. Veš na katero vprašanje ne moreš nikoli odgovorit z DA?

    OdgovoriIzbriši
  4. hahahha, zdej sem se pa prov nasmejala, ta odgovor je še boljši od mojega. Pa naj Tečka še mal ugiba...

    OdgovoriIzbriši
  5. Ha ha ha, alcessa, ti jih pa pokaš!!!! Ta mi je res všeč! Joj, se ne morm nehat smejat.

    polona, sicer mi hodi po glavi samo alcessin odgovor, ampak mislim, da imaš ti v mislih to vprašanje (ali pa vsaj nekaj podobnega): "A je že dovolj snega?"

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne, ne... "A spiš?" to bo to :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja ima Simon prav, ampak se pa še kaj najde, npr.
    Simon a je res da ti ne piješ več piva?
    A pa kadit si tud nehal?

    hehehe....

    OdgovoriIzbriši
  8. Polona, predvidevam, da so tole retorična vprašanja :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Sam alcessin odgovor na to vprašanje še zmer zmaga! :-)

    OdgovoriIzbriši