sobota, 14. maj 2011

Pfalz

Pfalz je vinorodni okoliš, po katerem sva se z Razbojnikom potepala prvi teden maja. In, moram priznati, imela sva se super. Mnogo malih vasic, malce večjih mestec in povsod naokoli trte. Seveda to pomeni, da tudi vina ni primanjkovalo. :-) Pokrajina je čudovita, ljudje prijazni (tudi do nemško učečih se osebkov, kot sem bila npr. jaz). 



Ker sva se na pot odpravljala v ponedeljek, si nisva ogledala Taborišča v Dachau-u, ker je ob ponedeljkih zaprto. Nazaj grede pa sva padla v 7km gnečo na avtocesti, kjer sva izgubila skoraj 3 ure časa, tako da sva bila okoli Dachau-a prepozno, da bi si ga lahko v miru ogledala. Tako da, to pride na vrsto drugič.

Sva pa si ogledala tudi Teufestisch... So me kar zasrbeli prsti, da bi probala splezati gor in se podpisati v tisto magično knjigo na vrhu, v katero se lahko vpišejo tisti, ki jih ta podvig uspe. 


Ogledali smo si tudi veliko mestec.... a o tem v naslednjih zapisih. :-)

4 komentarji:

  1. kolk je pa ta Tisch visoka? A pa se da kar gor splezat?

    OdgovoriIzbriši
  2. @polona: ja, tale miza je približno 14 metrov visoka in se da splezati nanjo. Baje je pod tistim dreveščkom tudi škatla, v kateri je knjiga, v katero se lahko podpišejo vsi, ki jim uspe... :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva skala... Škoda za Dachau, bi rada videla fotke in prebrala tvoje vtise... ker mi je kar nekaj žlahte tam pomrlo...

    Me pa zanima kako si sprobala nemščino? A je šlo tekoče. Po mojem, da sedaj že full obvladaš!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sama sem že bila v Dachau-u. Te kar "butne ob steno". Slikc od takrat nimam - še ni bilo digitalcev. :-(

    Nemščina... ja, malo sem jo vadila. So me pohvalili: da imam slovnico super, besedišče bom pa še pridobila... Sem bila kar zadovolnja sama s sabo. :-)

    OdgovoriIzbriši