nedelja, 15. maj 2011

Hainfeld

Je vas, v katero sva se pripeljala po približno 8-ih urah vožnje (s počitki). Na poti nisva imela nobenih težav. Ubogala sva navigacijski sistem in ko sva želela na enem od postankov preveriti, kje točno sva, oz. koliko imava še po zemljevidu do cilja, sva ugotovila, da sva na pot šla brez zemljevida. Torej, sva ubogala in se zanašala le na navigacijski sistem. Super. :-)

Kljub vsemu naju je najina napravica pripeljala na cilj, res, prav brez problemov. Ko sva vstopila v hišo,  sva v roke takoj dobila vsak svoj kozarec penine, saj na to, da sva res končno prišla na obisk, se pa pije. :-)

Potem pa čas za ogled vasice. Glavni trg (če temu lahko tako rečemo)...

...mimo vodnjaka (ki je bil še vedno velikonočno okrašen)...

...in po ulicah gor in dol.Vas ni velika, tako da smo kaj hitro bili že na obrobju:


Potem pa se je najin vodič moral vrniti po otroke, naju pa je napotil do kapelice na vrhu hribčka, češ, da se bomo dobili tam, ko bo pobral otroke in se pripeljal do kapelice z avtom.

Kako pa prideva gor?
Ja, samo hodita.
A kar med trtami?
Ja.
Ja, OK, pa sva šla. Hodila sva med trtami proti vrhu hribčka, kjer se nama je zdelo, da bi morala biti kapelica.

Višje kot sva bila, večji razgled sva imela nad celotno pokrajino. 


Ko sva prispopihala do kapelice, sva pa videla tudi že kako se nama z druge strani bližata Vinko s 4-mesečnim sinom v naročju, zraven pa je pohajkoval še 10-letni sin. Malo smo se še razlgedali, potem pa se odpravili do avta...

...od tam pa še na en ogromen sladoled (ki sem ga komaj pojedla). Potem pa nazaj domov...

Ko so bili šolo-obvezni otroci že v postelji, smo se odpravili še na eno super večerjo in po njej, sva z Razbojnikom le še padla v posteljo in od prijetnega, a utrujajočega dne, zaspala.


5 komentarjev:

 1. Lepo!! tale vasica pa zgleda kot loški mestni trg, samo da je naš loški precej lepši :-)
  Ta prva fotka je kot pod Homanovo lipo.

  OdgovoriIzbriši
 2. Trg že lepši in večji, pospravljeno je pa... ni niti papirčka na tleh.
  So kar vse vasice tam okoli urejene... se za turistične brošure samo slika, ni treba nič fotošopat in lepšat :-)

  OdgovoriIzbriši
 3. @polona: vasica je res lepa, ampak mene ni prav nikoli spomnila na loški mestni trg. In kot pravi Simon, je res precej bolj urejena ta vasica, kakor je mestni trg v Šk. Loki. :)

  @Simon: fotošopat pa fotk s tistega okoliša res ni treba. Me prav zanima, kako je v večjih mestih... :P Kdaj greva gledat?

  OdgovoriIzbriši
 4. Kako lepo! Spominja pa res na Slovenijo... vse te trte. Grem sedaj na zemljevid gledat kje točno to je :)

  ps:

  jaz bi vaju tudi precej v gostih imela... me res premalokrat obiščejo "normalni"ljudje. Saj ti darga Brina veš kaj sem mislila pod normalni.

  Skratka dobrodošla nazaj v Kairo kadarkoli!

  OdgovoriIzbriši
 5. Ja ja, si mi že enkrat razložila, kaj misliš pod normalni. :-) Hvala za vabilo... saj smo si obljubili, da se še kdaj vidimo, kajne?! Tudi vi lahko pridete v SLO - da ne boš tega pozabila! :-)

  OdgovoriIzbriši