četrtek, 31. maj 2012

Nikoli mi ni prav

Zadnjič sva šla z Razbojnikom na kosilo v gostilno, ker sva se ravno potepala in se nobenemu ni dalo kuhati... Natakarica je bila zelo prijazna, skoraj malo preveč. Karkoli je rekla meni, je dodala na koncu gospa. Res se ne počutim še staro, zato mi ni bilo všeč, da je vedno dodala gospa, ker to nekako povezujem s starostjo (verjetno je pa le res bila zelo prijazna). Medtem ko Razbojniku ni nikoli rekla gospod. Očitno trebuh prinese tudi to, da te nazivajo z gospa

Danes v trgovini pa druga zgodba: ko sem izbirala kruh in ko sem se končno odločila kaj bi rada (še dobro, da ni bilo vrste) in ko mi je prodajalec le dal tistega pol hlebčka, sem se seveda zahvalila: Hvala. In ta mulc poba (verjetno ima kakih 10 let manj kot jaz) meni odvrne: Hvala tebi

Khm. Ja, midva pa nisva ravno krav skupi pasla, al kako? - sem si mislila, rekla nisem nič, ker sem se kmalu spomnila kako na živce mi je šla tista gospa.

In potem tuhtam in tuhtam in ugotovim, da mi res nikoli ni prav. 

Ah ja, kdo bi me razumel?!?!?

Ampak, vseeno mislim, da bi natakarica kakšen gospa lahko izpustila in da bi mladi prodajalec v trgovini lahko vse ljudi vikal... Se motim?

4 komentarji:

  1. Mojemu frizerju se reče Hairkiller. Tam delajo mlade punce, ki vse stranke, brez izjeme tikajo. Ko pa jih pokličeš po telefonu in vprašaš, ali je gužva, te vikajo. Tja.

    Gospajanje je kar malce hudo, ne vem pa, kako razmišlja današnja mladina :-) Moje stranke so kar naenkrat začele s tikanjem, zato predvidevam, da je v modi.

    OdgovoriIzbriši
  2. To je pa še kr bolj neki. Po telefonu vikanje, v živo tikanje? Smešno, ni kaj. :-)

    Mah, sej če me tika oseba, ki je starejša kot jaz, ali vsaj približno toliko stara kot jaz, me res ne moti. Ampak prodajalci v trgovini, zanje pa mislim, da bi morali vse stranke vikati. Razen tistih, ki jih seveda poznajo.

    Gospajanje (ta je lepa) je pa odveč, ker res ni več v modi. Vsaj zame ne. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa si res tečka. Se boš že navadila.Si ravno v tistih letih, ko ljudje ne vedo, kako bi te nagovarjali, pa si 1x gospa, drugič pa......

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, sej sama ugotavljam, da mi nikoli ni prav. :-) Se pravi še nekaj let, potem se bom pa morala sprijaznit z gospa. Ojoj! :-)

    OdgovoriIzbriši