ponedeljek, 17. september 2012

...





Lep začetek tedna vam želim. :-)

14 komentarjev:

  1. Joj, k bi jst vedla s čim sem si toliko nasmehov zaslužila. :-) Eeee, lohka rečem le hvala. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Enostavno: ful lepe fotke, pa mi usta lezejo narazen... In ker imam velika usta, to moram primerno ... naslikati. :-D

    OdgovoriIzbriši
  3. O, kakšna pohvala!!! Še enkrat najlepša hvala! :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Men so tud te najbolj všeč :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Zanimivo. Jst sem pa mislila, da so malo dolgočasne. Očitno niso tako zelo. :-) HVALA!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozabljaš, da te hvali introvertirana skoraj 40-letnica? :-))

      Izbriši
  6. Ne ne, alcessa, samo mi je res zanimivo, da so vam vsem najbolj všeč ravno te, ki so tako statične. ;-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pri meni trenutno nič ni statično ... razen sedenja. Vse ostalo šiba sto na uro, ker mora, mogoče pa zato statični objekti tako pašejo. Plus: slik morja/jezera in sončnih zahodov je večina od nas videla in naredila že zelo veliko in smo se malce odvadili vzdihovati :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Aaaaaaaa, tako! OK, pol bom naslednjič več takih fotk naredila in objavila. :-) Hvala za namig.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-) Letos na Finskem sem nenadoma pogruntala, zakaj se tako zelo zanimam za grafike (abstraktne), objekte (kipe in slike) ne pa tudi za portrete ali podobno.

      Ko si človek pri veslanju vzame čas in opazuje vzorce v naravi, na primer na tistem ogromnem skalovju, naenkrat pogrunta, da so tudi skale zelo dobra grafika. Oziroma, da so skale original, abstraktne grafike, risbe in slike (v ustreznih barvnih tonih in motivih) pa so samo ... spomini, vrženi na platno :-) Iznajdbe linij, ki kot take mogoče res ne obstajajo v skalah, pa bi lahko, kar je očitno.
      Tako kot v naravi je tudi v svetu predmetov zelo zanimivo, s čim vse se bodo (slučajno ali namenoma) pojavili skupaj. Mi kaj povejo? Molčijo in so skrivnostni? Mi bodo naslednjič dali idejo za kakšno drugo zgodbo?

      Errrr, sori: v bistvu sem ti hotela reči, da sem dragega navdušila za idejo, da enkrat narediva "umetniški zid" in na steno dava fotografije stvari, ki se nama zdijo resnični vir umetnosti. Skale. Slučajna srečanja, narave in objektov.
      Ker pa zaenkrat nimava primerne stene, samo zbirava fotke. Zakaj bi plačevali umetnikom, če narava tudi obvlada? :-))))

      Izbriši
  9. Aha, maš povsem prav. Iz narave izvora marsikaj. Jaz sem vedno mislila, da je snežinke enkrat nekdo tako narisal, pa so bile vsem všeč, pa se je to razpaslo po celem svetu. Ampak ne. Če natančno pogledaš snežinko, je res taka, kot jo rišemo.

    Polno linij in vzorcev nam ponuja narava. Mi znamo samo plonkat od nje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, točno tako sem razmišljala ... Včasih se potrudimo poudariti razliko med naravo ("naravna", "dana") in umetnostjo ("ustvarjena"), pa bi bilo veliko bolje zanimivo, če bi šli preverit, kakšne vrste navdiha smo dobili pri njej. Tudi za povsem abstraktne zadeve, take, ki se nam zdijo izključno "od človeka ustvarjene". No, vsaj bioniki se trudijo iskati v naravi in pri tem ugotavljajo, da so naravni mehanizmi neprimerljivo boljši od vsega, kar ustvarimo sami (pajkova mreža je v resnici trdna, da glava boli, samo muhe je treba vprašati :-))

      Sori, ker sem se razpričala, hotela sem reči le, da bi mogoče tudi ti lahko shranila kakšno fotko za steno z umet- errr, naravno razstavo? :-)

      (ful sem hitra, ne da, ker mi je kapnilo šele letos, ma ko zdaj gledam skale v Pflazu, pa na fotkah, me 16-krat toliko bolj osrečijo, ker so hkrati narava in umetnost)

      Izbriši
  10. Ja, res smo ljudje samo posnemovalci, pa še to ne najboljši. Kot si rekla, narava ustvari originale, ki so neprimerno boljši od naših kopij. Ampak, se pa trudimo.

    Fotk je mnogo, samo se mi zdijo Razbojnikove lepše in bodo najine stene verjetno krasile njegove fotografije. No, prostor za kakšno si bom izborila, pri ostalih bom pa strogi ocenjevalec: katera je primerna za na steno in katera ne. :-)

    OdgovoriIzbriši