ponedeljek, 26. avgust 2013

Postala bom modra

Pri 14ih so mi izpulili mlečne 5-ke. Ko ni bilo dolgo nič (beri, ni bilo sledu o stalnih), so me dali na slikanje in kar naenkrat je bilo tako ortodontu kot šolski zobozdravnici takoj jasno, zakaj so imele moje mlečne petice tako velike korenine: ker stalnih spodaj ni. Takrat se je na sliki videlo tudi, da naj ne bi imela modrostnih zob. Groza, nikol ne bom modra, sem si mislila.

Potem, je sošolka v srednji šoli postavila tezo, da smo včasih imeli poraslo kožo z dlakami, pa je danes nimamo, ker tega ne potrebujemo več. Da smo imeli rep, pa ga danes prav tako več nimamo, ker ga ne potrebujemo. In da ona nima modrostnih zob, ker tega ne potrebuje... da je med bolj naprednimi, ker jih pač nima več in da bo sčasoma ljudstvo ostalo brez modrostnih zob. Tisti, ki so bolj napredni jih bodo prvi "izgubili". Na moje vprašanje, kako to, da jaz še 5tk nimam, je izjavila: "Ja ti si pa še bolj napredna!". :-) 

No, in zdaj, po 15ih letih, mi raste modrostni zob. Od kje se je vzel, pojma nimam, ker na ortopanu takrat ni bilo niti zametkov. Najprej je bila mala špička, ki sem jo opazila kaki 2 leti nazaj, zadnje čase pa ta špička kar raste in vedno več je je zunaj. Malo boli...no ja, ne ravno boli, ampak moti pa zelo. :-) In ta špička je modrostni zob.

Yes, postala bom modra! :-)

8 komentarjev:

 1. Čestitke!

  In, povej, kako je? Ko si modrejši? J

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala.

  Hm, kaj pa vem, zaenkrat še ni razlike. Mogoče so to samo govorice, da postaneno bolj pametni, ali pa moram nekaj let še počakati? :-) Ne vem...

  OdgovoriIzbriši
 3. UUU kolk sem jst pol napredna :-)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja, če ti jih zobozdravniki ven vržejo, to ne velja. :-)

  (A sm žleht, a?! Oprosti...)

  OdgovoriIzbriši
 5. Sej teb so tud zobozdravniki 5-ke ven vrgli :-)

  OdgovoriIzbriši
 6. Ja, ta mlečno-stalne. :-) Tebi tudi, a kaj?

  OdgovoriIzbriši
 7. Ne, sam hotla sm rečt, da nisi ti nič bolj napredna, ker so jih teb tud zobozdravniki ven vrgli (razen, če si mislila na ta mlečne)
  Jst mam dost velko gof** (=čeljust), da imam vseh 32 zob.

  Mogoče pa v prid moje naprednosti šteje to, da nimam sposobnosti vonjat. No ja, čisto normalno živim brez, bi mi pa zelo velikrat prišla prav.

  OdgovoriIzbriši
 8. Ja, mislila sem na ta mlečne... Stalnih 5k nimam. :(

  OdgovoriIzbriši