ponedeljek, 22. september 2014

4. dan v Toskani - Pisa in Certaldo

GPS nas je lepo peljal do enega od parkirišč v bližini Polja čudežev. Tam je bilo kar nekaj temnopoltih prodajalcev razne šare, tako da se nismo počutili ravno najbolj varne (govorim sicer zase), ampak ti prodajalci nam res niso želeli nič slabega. 

Hitro smo se odpravili do Polja čudežev, do katerega smo imeli manj kot 5 min hoda.
Na tem trgu res vidiš marsikaj zanimivega, ampak težko bi za vse rekla, da je čudež. :-)

Ko enkrat vstopiš na območje Polja (ograjeno je z obzidjem), se znajdeš na zeleni podlagi (trava) med belimi (sivimi) stavbami. 


Stolp, katerega hodi gledat res veliko ljudi, je RES poševen, vendar si vseeno nisem predstavljala da tako zelo visi.

Po Polju smo se sprehodili in se vrnili proti avtu, ker najinega najmlajšega ni nič zanimalo - razen luž in njegovih avtomobilov v njih. :-) Midva z Razbojnikom pa...ko enkrat vidiš poševni stolp, si videl v bistvu vse na Polju čudežev.

Nato smo se vračali domov po stranskih poteh (ne po avtocesti), da je Kung-Fu Panda odspal svoj opoldanski spanec. Ko smo parkirali je mali še kar spal in sem lahko v miru skuhala, potem pa se je le zbudil in smo vsi skupaj pojedli kosilo.

Po kosilu pa smo se odpravili v bližnji Certaldo. Parkirali smo v bližini gondole, ki te dvigne nekoliko višje v stari del mesta in te hkrati ponese nekaj stoletij nazaj. 


Lušten, mali kraj (samo kake 3 ulice), vendar zelo fotogeničen. Žal smo tu imeli z vremenom nekoliko smole, saj je ves čas po malem padalo. 


Vseeno se nam je zdelo super, ampak zaradi dežja smo se kar hitro odločili za povratek proti domu, ker nas je malo tudi že zeblo.


 Ko smo bili pred apartmajem, je dež ponehal in tako smo bili še malo zunaj... potem pa večerja in hop v posteljo, da smo nabrali nove moči za naslednji raziskovalni dan.

2 komentarja:

  1. Cudovite fotografije! Malih pa itak ne zanima nic drugega, ce kje vidijo mlakuzo. Kako je lusten s tistim svojim avtomobilckom.
    Kar se vremena tice: zadnja slika brez dezja ne bi tako dobro uspela.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala!
    Ja, skoraj nimamo fotografije najmlajšega iz Toskane, kjer ne drži kakšnega avtomobilčka. :-) Ampak nič hudega.
    Res je, zadnja slika verjetno ne bi imela takega odseva, če ne bi bilo dežja. :-)

    OdgovoriIzbriši