četrtek, 2. februar 2012

Nemščina

Eh, pa take obljube, kajne?! Rečem, da bom bolj redno pisala, pa potem ni nič z mano. :-(  Ah ja...
Verjamem, da me razumete... :-)

Danes se učim. Nemščino. V ponedeljek smo zadnjič imeli 6. stopnjo in jutri je izpit. Sem si 2 uri nazaj rekla, da bom samo pokukala v zapiske, zdaj pa že zwei Stunden študiram. Čist sem not padla. Verjetno bi bilo bolje, če bi bolj sproti tako srkala znanje, pa se mi ga v tej stopnji ni dalo. Ja, prejšnje stopnje sem bila bolj pridna. In če sem povsem iskrena, sem kar vesela, da se ta stopnja zaključuje, ker se mi je vse skupaj zdelo že malce prenaporno in bi zdaj rada imela kako leto mir. Potem bom pa še videla. 
Bom pa ta čas skušala doma pridobivat nemško znanje: slovnica mi kar gre, razumem (govorno in pisno) tudi še kar, vsekakor sem pa slaba v govorjenju. To bi bilo treba malo nadoknadit, pa ne vem kako. Gledala bom tv, pa brala bom kaj, potem pa upam, da bom tudi kaj iz sebe spravila. :-)

Jutri pa prosim držite pesti... 

6 komentarjev:

  1. Vau, stopnja 6 ... Pri vas vsaj filmov ne sinhronizirajo, ne da?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ta stopnja 6 bi morala pomenit, da se znam samostojno že kaj kje zmenit. Jaz pa še vedno najraje rečem: eee, do you speak english, pa se potem tako vse zmenim.

    Ne, filmov ne sinhronizirajo, zato je fajn, da TV predvaja tudi kaj več kot le slovenske programe. Samo se potem kdo zgraža, ko angleški igralci tako čudno odpirajo usta, pa še glas ni prav nič njihov... :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Sej maš tud nemške kanale. Na RTL-u imajo dobre tv-novele :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, pol bo pa treba še nemške tv-novele gledat. :-) Se že veselim...

    OdgovoriIzbriši
  5. pa si res pridna, vse pohvale!! Eine fleissige Mädchen!!

    OdgovoriIzbriši