četrtek, 26. julij 2012

Prva posvetovalnica

S Kung-Fu Pando sva imela danes prvo posvetovalnico. 

Doma sem se pripravila, da bom zaslišala zdravnico o določenih zadevah, potem pa je vse to padlo v vodo. Ampak lepo po vrsti.

Že zjutraj je prišla carica na obisk. Sem jo prosila, ker včasih je mali Panda tako zahteven, da nisem točno vedela, ali se nama bo uspelo pripraviti in iti v zdravstveni dom do časa, ali ne. Pa je fino, kadar primanjkuje časa, če je še kak par rok na razpolago, da mu dajo jesti po flaši (če je treba), medtem ko bi se jaz uredila sama in pripravila vse stvari za s sabo. 

Par minut prej, preden smo se želeli odpraviti, Kung-Fu Panda podre kupček in to tako, da ga je bilo potrebno preobleči. Na hitro ga preoblečeva in nato šibamo v zdravstveni dom. Seveda je bila gužva na parkirišču; še dobro, da ni bilo nikogar, ki bi preverjal kako so avtomobili parkirani, saj bi naš verjetno dobil kak pozdravček s položnico... Avto ni bil parkiran povsem pravilno, ampak, smo pa vzeli parkirni listek! :-)

V čakalnico pridemo minuto prej, tam pa... spet gužva! Polno vozičkov in lupinic! 

Potem ugotovimo, da kličejo po vrsti, ampak imajo kar nekaj minutno (če ne celo urno) zamudo. Mali je pridno čakal, povsem tiho, potem pa se mu je zabasal nosek, je postal malo razdražen, tako da sem letela v lekarno po fiziološko raztopino in mu nosek očistila kar v čakalnici. In še dobro, da je carica ta čas skrbela za malega, saj je bila v lekarni - jap, prav ste ugotovili, spet gužva.

Nosek očiščen, potem bi pa Kung-Fu Panda spet kaj prigriznil oz. prisesal. Pa se začneva dojiti in ravno takrat se odprejo vrata in naju kličejo. Pa sva z dojenjem prekinila in šla v ambulanto. Tam sem morala malčka sleči in ko odvijem plenico, ugotovim, da je kakal. Obrišem in umijem ga z robčki (še dobro, da je v torbi vedno vse pri roki - od sedaj naprej bo še fiziološka raztopina), nato ga stehtamo (priden, od odpusta iz porodnišnice je dobil cel kilogram), izmerimo (pridobil 3 cm), nato pa zavita v tetra plenico greva do zdravnice. Nekaj je še pisala, zato sva potrpežljivo čakala. Potem pa je rekla, naj ga odložim na mizo in ga je začela pregledovati. Takrat pa se je veselje spet začelo.

Kung-Fu Panda je spet začel kakati. Pa je malo prekinil, pa se je polulal, pa potem nekaj časa nič... dokler ni spet kakal. Zdravnici je bilo nekaj časa še smešno, potem pa je postala že malo nejevoljna. Verjetno zato, ker je malo pokakal tudi njo. Ampak, da bi ga prej zavijala v novo plenico, preden je on opravil do konca, se meni ni zdelo smiselno. In potem sem v vsej zmešnjavi (zdravnica je namreč poklicala sestro, naj vse pospravi in kar naenkrat je bilo v ambulanti pestro), sem potem pozabila vprašati stvari, ki sem se jih namenila vprašati. K sreči ni nobena življenjskega pomena, tako da ni nobene panike. :-)



6 komentarjev:

  1. Zelo. :-) Mali je takoj pokazal, česa vse je zmožen. Prava mala pokora... ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Predvidevam, da se obilnemu kakanju ne sme reči "markiranje teritorija"? :-))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm... :-)

    Glede na to, da smo kljub uri čakali dolgo na vrsto, mislim, da je mali tako podal svoje mnenje o našem zdravstvu. :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ob branju tele objave sem se pa nasmejala, bravo Panda, pa naj čistijo za kazen ko je moral tako dolgo čakat :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. He he, le po kom se je vzel, ne?! :-)

    OdgovoriIzbriši