četrtek, 23. januar 2014

Peka II

Še vedno se kar nekaj jajc skriva v mojem hladilniku in preden postanejo neuporabna, jih skušam uporabno porabiti. Tako sem v nedeljo spet pekla. 

Seveda sem zopet želela uporabiti model za potice, ki mi ga je prinesel Božiček in tako sem iskala in iskala recept, saj sem želela poiskati kaj brez kvasa, ker sem želela, da je vse hitro narejeno, ne da bi čakala še, da testo vzhaja.

In po kakšne pol ure (ja, verjetno bi mi ta čas vzhajano testo lepo naraslo), le najdem recept v eni izmed knjižic RamaJogurtno - čokoladna potica.

Enostaven recept - zmiksaš sestavine skupaj in vliješ v model, ter daš v pečico... Ko je pečeno, lahko še premažeš s čokolado. Pa dajmo!


Glede na to, da sta prišla na obisk 2 sojamarja, ravno ko sem "potico"vzela iz pečice, in je pol kolača izginilo v slabih 10min, takoj za tem, ko sem še toplega (sicer namazanega s čokolado) dala na mizo, drugo polovico pa smo nesli carici in carju za sladico po kosilu in so kosi tudi tam hitro izginjali,  mislim, da je bila peka tudi tokrat uspešna. :-)
 


2 komentarja:

  1. O, mašina, tako kot iz knjige, še lepša! Bravo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, hvala! :-)
    Če bi imela čas še okraševat, bi bila res kot iz knjige, tako smo jo pa takoj načeli... :-)

    OdgovoriIzbriši