nedelja, 2. april 2017

Od planine Pungrat do planine Šija

Toliko o rednih objavah, a? :) Ampak imam izgovor. In to dobrega.

Družinsko smo se potepali po svetu. No, obiskali smo en otok v Aziji in tam preživeli skoraj 3 tedne. Z Razbojnikom pripravljava potopisno predavanje o tem potovanju in sva se dogovorila, da slik na blogih do takrat še ne bova objavljala. Potem pa bo sledila tudi kakšna objava s tega potovanja.


Danes pa se lahko pohvalim, kako super smo se imeli danes. Zjutraj smo se najprej naspali in v miru pozajtrkovali, nato pa se odpravili na pot. Čeprav je mali vseskozi spraševal, če se bomo še dolgo vozili, smo kar hitro parkirali na našem izhodišču: planina Pungrat. 
Šli smo namreč od planine Pungrat do planine Šija in nazaj. Imeli smo sončno vreme, sem ter tja je rahlo popihal vetrič, mali je ugotovil, da je planinski hribovc, ponekod smo še malo gazili po snegu; klobasa na planini Šija je bila super, medtem ko suhe klobase in zaseke, četudi smo ju naročili, nismo mogli potestirati, ker nam ju niso prinesli. In ko se je najmlajši najedel, se mu je že mudilo nazaj, tako da z Razbojnikom niti nisva spraševala, če nam v pokušino prinesejo še tisti dobroti.











Pot nam je ponujala lepe razglede, pa tudi rožice že pridno poganjajo in kažejo svojo lepoto. Predvsem veliko je že telohov, žafrani pa počasi in sramežljivo kukajo iz zemlje. Prav veliko rožic pa tako ne poznam, tako da prosim za razumevanje. 






Po poti nazaj se je rahlo pooblačilo, ampak sonce se je ravno pred avtom spet pokazalo, tako da sva najmlajšega še malo okepala, preden sva ga potem pri avtu preoblekla in se odpeljali nazaj proti domu.


Mali je zaspal že v avtu, sama sem par minut podremala v kinu, kamor sem peljala malega po prihodu domov. S sosedo in njenim sinom smo si ogledali Smrkce - skrita vas, medtem ko je Razbojnik skočil še na kolo in z njim osvojil bližnji hrib. :)

Pester dan je za nami, ja. Da bi bilo le še čim več takih. :)

In kako ste ga preživeli vi?

6 komentarjev:

  1. Men se še zdej riše suha klobasa + zaseka, bo treba še enkrat tja in vztrajat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ah ja, potem je blo učer povsod eno samo razočaranje s hrano. Midva je na Velki nisva dobila sploh. Vsega je zmanjkal in sva šla lačna nazaj v dolino :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. @eva: ne, kar smo dobili, je bilo super. Drugič bomo pač vprašali kje je drugi del našega naročila, pa bo. :)

      Izbriši
  3. Ej, lej jo, spet si tukaj! Lepo, da ste se odpravili na pot. Čakam na več! In na izlet.

    OdgovoriIzbriši
  4. @Irena, ja, sem nazaj. in ja, seveda, bo kmalu. :)

    OdgovoriIzbriši