četrtek, 30. september 2010

1. dan: Hurghada

Po okusnem zajtrku, sva se odpravila na sprehod po Hurghadi. V Lonely Planetu od tega mest(ec)a ni kaj veliko napisano, zato sva šla kar sama v neznano. Počasi sva se začela navajati, da bi nama vsak rad nekaj prodal in so zaradi tega silili v naju, ampak tale prijazen fant na sliki spodaj, nama pa je podaril suhi rožici, ki naj bi zelo narasli, ko jih enkrat namočiš v vodi. Ampak, midva sva jih po prihodu domov namočila, pa niso nekaj zelo narasle. Mu pa verjameva, saj je imel on tam res zelo velike...
Potem pa sva v daljavi videla 2 bela minareta, in sva se odpravila pogledat mošejo.Vanjo sicer nisva smela vstopiti, sva pa jo lahko poslikala od vrat, potem pa so nama ponudili, da nama jo poslikajo - z najinimi fotoaparati. Seveda sva potem dala bakšiš, čeprav slika ni nobena uspela. :-)

Šla sva dalje po ulicah Hurghade...
...pa namočit noge v Rdeče morje...

 ...kjer so proste trenutke preživljali tudi domačini...... potem pa zvečer na sestanek s predstavnikom turistične agencije, kjer sva ugotovila, da si bova morala sama organizirati prevoz do Kaira. Po telefonu so mi namreč sporočili, da imajo ob ponedeljkih izlete v Kairo, zato sva planirala, da bi se kar z njimi peljala do Kaira; potem pa je vodič rekel, da ob ponedeljkih ne hodijo v Kairo. Zato sva hitro vzela taxi, se odpeljala do avtobusne postaje, kjer sva si kupila vozovnici do Kaira. Vzela sva najdražji karti - deluxe, in ta avtobus je bil namenjen v Kairo ob 3 zjutraj. Karti sva torej imela, s taxijem sva se odpravila nazaj v hotel, šla na večerjo, nato pa sva si spakirala stvari, saj je pred nama bila kratka noč.

Nadaljevanje sledi...

4 komentarji:

 1. Ko klikneš na sliko, bi bile pa slikice lahko malo večje :-P
  Prijetno branje, pa čeprav sem bil vedno zdraven :-)

  OdgovoriIzbriši
 2. Haha, zdej se moram pa odločit, katerega od vaju bom brala. ;)

  Hvala, da si me linkala sem. Super je.

  OdgovoriIzbriši
 3. Jaz bom brala oba.

  Fotke so druge pa tudi zgodba ima pridih ženske :)


  Super fotke in fajn zapis!

  lp, bata

  OdgovoriIzbriši
 4. @Simon: Ene slikce so res malo manjše, druge pa so OK. Bodo pa od zdaj naprej večje, če boš kliknil nanjo. Se moram sproti še kaj naučit, veš?! :-)

  @Sandra: Vesela sem, da si pokukala na moj blog. Upam, da te bo privlačil in ga boš (redno) prebirala. ;-)

  @bata: zmenjeno! In hvala za pohvalo... Se bom trudila še naprej. :-)

  OdgovoriIzbriši