sreda, 29. september 2010

Priprave na Egipt in začetek potovanja

Ko je bila destinacija enkrat znana, in ko sva imela letalsko karto plačano, pa so se začele še bolj intenzivne priprave na najino potovanje.

Lonely planet = biblija popotnikov; knjigo sva brala in označevala kaj vse bi si rada pogledala. Jaz malenkost bolj kot Razbojnik, kajti on ima vedno tako "srečo" v službi, da ga tik pred odhodom na dopust, zasujejo z delom. Kakorkoli, plan se je delal.




Priletela bova v Hurgado, se z agencijo odpravila v Kairo, ker naj bi ob ponedeljkih imeli izlete v to velemesto, od tam skočila za en dan v Aleksandrijo, potem pa z lokalno agencijo preko puščave in oaz v Luxor, kjer bi zopet ostala nekaj dni, ter se nato vrnila nazaj do Hurgade.

Vmes sva bila na mailih z bato, ki nama je prijazno svetovala, kaj vse naj obiščeva v Kairu in kaj lahko izpustiva. Seveda sva ji za vso pomoč ponudila, da ji prineseva kaj iz Slovenije, in zaželela si je dobrote, ki jih baje v Kairu ne dobi:


Dobrote sva kupila in vse skupaj zapakirala v najino prtljago, poleg vseh ostalih stvari - predvsem cunj. Oba nahrbtnika, vsak po 70 l, sta bila kar polna.

Potem pa na letališče, na letalo in po skoraj 4 urah leta smo pristali "na žolta tla, kjer je prava Afrika". 

Po izstopu iz letala pa...vsi turisti v vrsto, kjer so nam v potne liste nalepili vize (ki so res lepe):

... nato skozi kontrole potnih listov, kjer smo na vizo dobili prvi žig - vstop v državo (drugega smo potem prejeli ob izstopu iz države), potem po prtljago in nazadnje ven, kjer nas je turistični predstavnik napotil do pravega avtobusa. Sledil je razvoz turistov po hotelih. Ko sva prišla do svojega, sva hitro odložila prtljago v sobo in skočila na večerjo, ki sva jo ravno še ujela, saj je bila ura že čez 10 zvečer, strežejo pa jo samo do 10h. Še dobro! :-)

Ko sva se najedla, sva se pa skočila še ohladit v bazen, ki sva ga imela tako rekoč pred nosom - samo ograjo na balkonu sobe sva morala preskočiti, in že sva imela bazen s hladno vodo na razpolago. Ko sva se ohladila, pa sva se odpravila spat in napolnit baterije za prihodnji dan.

2 komentarja:

  1. Joj, a veš da Omar če vedno vsako jutro kriči:"Daj mi lio male pa kluh!"

    Samia pa ima zelo rada argeto in Patrick on obožuje čokolino.

    Res full hvala za to, niti namanj nisem pričakovala, da mi bosta vse to prinesla :)

    Hvala!

    Vize pa... te ta nove so pa res lepe. sploh nisem vedela, ad so sedaj take. Včasih, predno sem imela bivanje v potnem listu so bile ene znamke, kot za na pismo, hehe.

    OdgovoriIzbriši
  2. @bata: Daj no, saj si se že tokrat zahvalila... :-) Prosim - še enkrat!

    A še niste pojedli vsega? Sicer sva vam prinesla koker sva pač lahko spravila v nahrbtnika, ampak naslednjič (upam, da bo to čimprej) prineseva več vsega, OK?! :-)

    OdgovoriIzbriši