sreda, 20. april 2011

Post

Tako, zaključujem 40 dnevni post.

Letos sem se namreč odločila, da med postnim časom 40 dni ne bom jedla sladkarij: bonbonov, slaščic, tortic, piškotov,... Na blogu se s tem nisem želela hvalit, saj nisem bila prepričana, če mi bo uspelo. Ampak mi je!

Kakih 10 dni po pepelnični sredi sem že tuhtala, kako se bo vleklo teh 40 dni. In celo tako daleč sem šla, da sem po koledarju štela dneve. Ena, dve, tri,... Večkrat, saj nikoli nisem prišla do 24. aprila oz. velike noči, ko naj bi se post zaključil. In mi ni dalo miru (seveda, vsak dan brez čokolade in ostalih sladkarij je zame velik napor!). Tako sem potem nekoliko kasneje, ko sem ravno sedela za računalnikom, začela brskati po netu in ugotovila, da postni čas zajema res (le) 40 dni, saj šest nedelj v tem času ne spada v postni čas. Še enkrat sem preštela dneve na koledarju in tokrat se je izšlo. :-)

Ampak, ker sem bila trmasta, sem se tudi ob nedeljah odpovedala sladkarijam. Zdaj, ko sem že skoraj povsem na koncu, pa spet seštevam te dneve gor in dol - in razglašam: z današnjim dnem, sreda, 20.04.2011 se zame letošnji post končuje.
Zakaj? Če bi se sicer zaključil v nedeljo in ker sem se sama dodatno postila 6 nedelj, lahko svoj post malce skrajšam. 

In ne gre zato, da ne bi več mogla zdržati, ampak nočem več - pa še zdi se mi, da mi pripaada. :-) Po moji logiki bi lahko končala že v ponedeljek, pa bom najverjetneje kar danes zvečer.

In kaj je razlog? Prijateljica Katja je danes uspešno zagovarjala diplomsko nalogo in grem stavit, da bo na njeni žurki s super razlogom poskrbela tudi za kake slaščice. In...oooo, komaj čakam, da pojem nekaj sladkega. :-) In za tako priložnost, se lahko tudi post nekoliko prej prekini. Tako je moje mnenje in jaz imam prav! :-)

No ja, še priznati moram nekaj: med postom se se pregrešila - skupno 1,9x:
1) 1x se mi je zaluštalo in sem si skuhala nesladkan puding -0,7x
2) pojedla sem en karamelin bombon (sorry, ampak karameli se res težko uprem; sicer sem še 2 dni potem prenašala še 2 bombona v torbici in presrečna sem bila, ko sem ju oddala, saj tako nisem bila več v skušnjavi) - 1x
3) ob pijači sem v kavarni dobila tudi piškotek; odvila sem ga iz folije in ko sem v usta dala majhen košček (še pol ne! zato samo -0,2x) piškota, sem se spomnila, da je to zame "prepovedano" - zato -0,2x.
_ _ _ _ _ _ _ _ _
skupaj: -1,9x


Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem, ki ste me spodbujali teh 40 dni...

Sem ter tja je bilo res prav težko, ampak sem zdržala. Čeprav se zdaj kar nekaj časa tega ne bom več šla.  :-) Ali pa bom izbrala kaj povsem drugega namesto slaščic. :-) Recimo, cigarete. Ha ha ha! 


5 komentarjev:

  1. Pa kaj se ti greš, a sploh veš kolk je čokolada zdrava? Glej da boš zdej hitr nadoknadla :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. He he, včeraj sem spet počasi začela jesti sladko. :-)

    Nadoknadit ne mislim nič, ampak od sedaj naprej se ji ne bom več upirala. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo, lepo da si zdržala :-) Ni kaj, trma ti že po horoskopu pripada :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, res sem ponosna, da sem zdržala. :-) Hvala, ker si mi pomagal.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa saj ti ne kadiš? ;)

    Dobro da si zdržala... post je zdrav bolj za človekov duh kot telo, to je moje osebno mnenje.

    Komaj čakam ramadan...letos bo cel mesec avgust. Malce bo naporno v tej vročini brez kaplje vode ampak duh je močnejši od skušnjave :)

    OdgovoriIzbriši