torek, 26. februar 2013

Kvačkanje

Kung-Fu Panda je dobil v dar res lepe naštrikane copatke.


Ena, dve, tri in v moji glavi se narišejo copatki, kakršne bi mu lahko naredila jaz. Če bi znala štrikat, seveda. Po večeru klikanja po internetu se odločim, da se bom naučila kvačkati, pa da mu bom naredila kvačkane. Štrikati sem namreč 1x že poizkusila  pa nad izdelkom nisem bila najbolj navdušena, tako da me je to potem minilo. Ampak kvačkati je pa verjetno lažje, a?!

Akcija: k carici po kvačke, nekaj volne, knjige...


In potem skoraj cel dan čakam, da bo Kung-Fu Panda zaspal, da se bom lahko lotila učenja kvačkanja.

In ko končno zaspi, se trudim 1 uro in nato vsa razočarana ugotovim, da tudi to ni tako enostavno, kot sem pričakovala. Da bo verjetno tudi tu veljajo, da vaja dela mojstra. Pa še tako zelo počasi gre vse skupaj, da o tem, da bi rada naredila prtiček, pa se vse skupaj tako zvija, da bi kmalu nastala krogla (na sliki zgoraj), raje sploh ne govorim.


Vnema je padla, kvačko, volno in neuspeli ne-izdelek odložim in grem raje spat. 

Mogoče me kvačkanje zagrabi spet jutri...

Ima kdo kakšen nasvet?

14 komentarjev:

  1. Kvačkanje in štrikanje sta zelo zelo fajn in splača se vztrajati. Da takoj prvi rezultati ne bodo bleščeče lepi (za v Vogue :-)), je povsem naravno, tako kot pri marsičem drugem. Ko pa enkrat znaš, ni meja za ustvarjalnost in to je res kul.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj joj, ta mal je star komaj 7 mescev, še niti ne hodi, pa ima več copat kot mi doma vsi skupaj :-) Mislim da sem jih zadnjič naštela več kot 10 parov???
    Je pa pohvalno da si se podstopila kvačkat. Poglej filmčke o kvačkanju na internetu, pa boš kuj znala. Samo obupat ne :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hi, hi, hi, sem bila v popolnoma istem filmu. Moj nasvet? You tube, nasveti praktičnih bloggerk, deširfiraj angleške izraze za kvačkanje in pogooglaj. Mene je čist zagrabilo; bolj dekce; sem jih naštrikala 2 veliki in eno na polovico, pa kape, šale...vse živo. Včasih sem spremljala 24attic; in dobila ogromno idej. Se da luknje vmes delat, pa kar šiba, veš. Te stare knjige so pa za v kot, jih imam tudi jaz. Kvačkanje je danes čist na drugem nivoju; upam, da te zagrabi volja ponovno....se splača!

    OdgovoriIzbriši
  4. Se strinjam, video zna biti dobra ideja :-) Nas so te stvari učili v osnovni šoli, pri gospodinjstvu - v tistih časih so nas učili marsikaj (tipkanje na pisalni stroj v srednji) in pri vsem je bilo treba biti potrpežljiv :-), pa tudi iz čistega dolgčasa smo si mulci drug srugemu pokazali, kako se kaj naredi ...

    Ravnokar obiskujem tečaj šivanja na naši delavski univerzi, ker se mi ravno tako zdi, da samo knjige niso dovolj :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. V bistvu so te ročne spretnosti precej pozabljanje, vendar so za dušo...jaz šivanja ne obvladam in se ga izogibam ko hudič križa...pa mi je žal. Tko da, ročne spretnosti, kvačkanje, šivanje, štrikanje, filcanje, vse to zakon. http://attic24.typepad.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Res je :-) Šivanje je kar kompleksna zadeva, vsaj zame, pa sem tudi že kot mulka gnala bakicino singerco (na nožni pogon:-) - ful težko je priti na raven, ko res lahko nekaj narediš. Naštrika ali nakvačka se uporabna zadeva veliko hitreje, ne da? (šal? za dojenčka? Peace of štrudl! :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. Drage moje dame, najlepša hvala za komentarje in nasvete. Danes je prišla na obisk prijateljica K. in sva skupaj študirali knjigo ter vrteli vsaka svojo kvačko in glasno razglabljali zraven (o tem kako sta se nama Razbojnik in Kung-Fu Panda smejala raje ne bi razlagala), in najbolj smešna reč pri tem je, da sva navodila v knjigi razumeli vsaka drugače. Tako da so mogoče res za v kot. :-)
    Sem pa spet dobila voljo in bom še vztrajala. Kak dan ziher. ;-) In kot ste svetovale bom malo bolj sedela za računalnikom in se učila po filmčkih, ki jih je na netu res malo morje. Hvala za spodbudo!!! :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. @polona: nisi videla samo Pandinih copatk. Vmes so še njegovi čevlji. Pa nisi videla vseh... Eni so pospravljeni v škatlah. :-) Je pa res, ja, mali še hoditi ne zna, pa ima že 13 parov čevljev/copat (pa štrikani copatki tu niso všeti). :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa drsalke, jih tudi že ma? LOL (sweet!)

    OdgovoriIzbriši
  10. Te pridejo na vrsto takoj za pancarji. :-)

    LOL

    OdgovoriIzbriši
  11. TUdi jaz se nameravam naučit kvačkat in na bolhi sem našel ta komplet: http://www.bolha.com/hobi-zbirateljstvo/hobi/sivanje-pletenje/set-12-aluminijastih-barvnih-kvack-1286061350.html?aclct=1364292536

    Kaj menite vi, so vredu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem popolna začetnica v kvačkanju, tako da ne znam popolnoma ocenit. Vem pa, da se da dobiti tudi cenejše kvačke.

      Izbriši
  12. Drugače pa se učim iz angleških in nemških knjig ter videoposnetkov.
    SI - Kvačkanje
    DE - Häkeln
    EN - Crochet

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, videoposnetki so res dobrodošli... In dobro je to, da jih je na internetu malo morje. :-)

      Izbriši