petek, 17. maj 2013

Žirafa

Ko sem se hvalila naokrog s kapo, mi je Razbojnikova sestrična pokazala na svojem telefonu sliko res luštne nakvačkane žirafe, ki jo je naredila njena kolegica. Yea, right, kot da sem jaz tega zmožna. :-) Ampak žirafa je res bila lepa in sem potihem vseeno upala, da ko se izurim, bi se jo pa lahko lotila. Potem mi je čez nekaj časa po e-mailu poslala, da ko bom natrenirala kvačkanje, ji pa res lahko naredim žirafo, ker si jo zelo želi. Celo navodila, kako se jo naredi, mi je poslala. Očitno si jo je res zelo želela.

Takrat enkrat sem si naročila tudi volno iz Anglije. Ko je prispela, sem se odločila, da vseeno poiskusim z izdelavo žirafe.

Ah ja, no, pa dejmo. Glede na to, da sem samouk, sem morala malo natrenirati kako se menjajo barve. Tako sem preiskusila kar ene par načinov, da sem prišla do takega, ki je najlažji in hkrati tudi najmanj opazen. 

In je trajalo kar nekaj časa... Ena noga, druga noga, ena roka, druga roka, glava, trup. Potem sem vse sešila skupaj. 

In potem mi rožički nikakor niso šli, tako da se kak dan sploh nisem pritaknila kvačke. Ko sem naredila rožička, so me jezila še ušeska. Po navodilih so nastala prevelika. Groza. Pa sem podirala. In izgubila voljo. Spet je stvar nekaj časa stala. Ko me je pa že Razbojnik začel priganjati, da ga zanima končen izdelek, sem se pa vzela v roke in jo naredila. 

Ta-dam:


Rožički in ušeska niso po navodilih, sem se jih kar sama spomnila, pa vrat je tudi nekoliko daljši. Pa dodala sem ji torbico (sem se jo tudi kar spomnila), da je bolj moderna, tale žirafa. :-)


In Razbojnikova sestrična je bila zadovoljna.


Jaz pa tudi. :-)


19 komentarjev:

  1. RAZTURAŠ, res. Kakšna kul žirafa :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Res dobra žirafa!!! Še boljša od tiste iz navodil, bolj taka za v life (s torbico), hehe ;) :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He he he, ja, vsaka z dolgimi nogami ma ponavad torbico, kadar gre v lajf, a ne?! ;-)

      Izbriši
  3. Pred kratkim sem prevajala navodila za uporabo volne za neke zadeve, priložena so bila tudi navodila za kvačkanje in štrikanje. V nemščini. Nakar sem ugotovila, da nimam pojma, kako se zadevam reče v slovenščini ... Saj potem sem nekaj našla in razvozlal, vseeno:

    a katera od vas pozna kakšno dobro spletno stran z navodili za kvačkanje ali štrikanje v spodobni slovenščini? Mogoče ima katera celo kakšen PDF?

    To bi mi res ful pomagalo pri naslednjem prevodu ... (mene so kvačkati in štrikati naučili v osnovni šoli in se nisem učila iz knjig ipd., tako da zdaj slovenskih navodil ne bi razumela brez slik)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga alcessa, vidiš, po tvojem nasvetu sem klikala po netu in se priučila angleških izrazov, tako da tudi ko odprem slovensko knjigo, nimam pojma - če niso zraven dobre slike. PDF-a nimam nobenega, edin kakšno knjigo ti lohka pošljem. :-)
      Ma kakšna druga kaj?

      Izbriši
    2. Angleščina? Jao .... LOL Najbrž je še hujša od nemščine.

      Drage Slovenke, BRŽ pisat navodila za kvačkanje in štrikanje na internetu, vse druge nacije nas šišajo in je čista zmeda.

      Če samo pomislim, koliko časa sem porabila, da najdem vsaj približno razliko med šibično in verižno petljo ... in moj nemški tekst je hotel še veliko več od mene in kar je najhuje, vse te petlje znam nakvačkati, nimam pa pojma, kako se jim po domače reče ...

      OK, dost safra, komaj čakam, kdaj boš še kaj objavila s tega področja - res so mi všeč tvoji kvačkanci, ne nakladam (obljubim)...

      Izbriši
    3. Našla sem celo poskenirano knjigo "ABC kvačkanja": http://www.mojalbum.com/skrga/abc-kvackanja
      Upam, da ti pomaga :)

      Izbriši
    4. Katja, zlata si :-) HVALA.

      Izbriši
  4. prov simpatična je, bravo!!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jooooooooooooj, kako je luštkana! Torbica zraven itak zmaga. Vsa čast ti.

    OdgovoriIzbriši
  6. Carica! Ma kakšna lepa žirafa, tole je pa čist profi....Blazno lepo, blazno luštkano....VAU!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni ravno profi, ampak vsaka naslednja stvar bo (upam) še boljša. :-)

      Izbriši
  7. Sej vem, da imate že ogromno copatk in čeveljčkev, ampak sem še ene najdla :):
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151895382930278&set=a.63189540277.88272.721870277&type=1&relevant_count=1&ref=nf

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi ne pokaže. :-( Bom preverla še čez nekej časa, da vidim, česa bi se lahko zdaj lotila. :-)

      Izbriši
  8. Nč zadovoljna, zelooooo zadovoljna (sem še vedno)! :) In vsakemu, ki pride mim, jo ponosno pokažem!! ;) ;) ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. He he he, no, saj pravim da sem zelo vesela, da smo te razveselili. :-)

      Izbriši