nedelja, 13. marec 2011

Krilce za Roziko

V četrtek sem spet takoj po šihtu odhitela k teti in nadaljevala s šivanjem mojega krilca. Že teden poprej sem  iz Burde vzela kroj, ga prenesla na karton, ter nato kar s kemičnim svinčnikom obrisala tiste kartone na blago... 


Potem sem blago še razrezala, tako da sem ta četrtek res začela s šivanjem. 

In šlo mi je super, kljub temu, da ko sem kupovala blago, da me je prodajalka malo nategn... Namreč, razložila sem ji, da sem že začetnica in da potrebujem blago, ki ne bo drselo, pa mi je na koncu vseeno prodala blago, ki je več kot drselo pod mašino. Ni kaj, dobra prodajalka.

Kakorkoli, med šivanjem sem ugotovila, da vaja res dela mojstra, saj je kiklca počasi nastajala. Samo, tist kemični svinčnik se je na belem blagu malce preveč vidil. In potem sem kmalu ugotovila, da imajo šivilje najverjetneje cel šop kred ravno zato, da ne naredijo take neumnosti, kot sem jo tokrat jaz. Ja, tudi teta me je že ko sem risala obrise na blago opozarjala, kaj se zna zgoditi, ampak s kredo je bilo res nemogoče risati po tem blagu.

Posledica: zaradi kemičnega svinčnika, ki se je poznal na blagu, sem namreč več blaga porabila za šive, zato da sem kemični svinčnik skrila. In potem, ko je bila kiklca narejena do treh četrtin, sem jo poskusila in... nesrečno ugotovila, da mi bo verjetno preozka. In zdaj sem pol-izdelek prinesla domov, sem ga oprala, in potem bom pogledala, če so šli te madeži ven. In ker kemični svinčnik iz oblek ne gre najraje ven, zna biti, da bova s teto krilce zožali toliko, da bo Roziki prav. Tudi če madežev ni več, sem že  skoraj 100% odločena da bom to krilce podarila Roziki.

No, vsaj stran ne bomo vrgli res lepega blaga. Prodajalka, ki mi je prodala blago, je tudi šivilja. In ona mi je na koncu, ko mi je izstavljala račun, rekla, da je svoje prve tri krila morala vreči stran. Jaz pa svojega ne bom, temveč ga bom podarila Roziki! :-) Ko bo krilce končano, jo bom prosila, naj malo pozira in potem bom najverjetneje tudi tukaj objavila kako slikco. Samo držite pesti, da se kje kaj ne zatakne. :-)

2 komentarja:

  1. No upam, da v naslednjih objavah vidim ta izdelek, ker vzorec na blagu mi je všeč.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kiklca je res lepa, tudi Roziki je všeč. Samo prepričat jo še moram, da mi malce pozira v njej. :-)

    OdgovoriIzbriši