ponedeljek, 25. oktober 2010

Nemške knjig(ic)e

Letos se se odločila, da bom obiskovala enega izmed jezikovnih tečajev. Odločila sem se za nemščino, ki sem se jo učila že v srednji, vendar sem bila takrat prelena, da bi se jo tudi naučila. 

Med prvim obiskom tečaja sem ugotovila, da mi manjka nekaj besednega zaklada in zato je padla odločitev, da si bom v knjižnici izposodila nekaj otroških knjikic in jih prebrala. Potem pa v knjižnici  (podružnica glavne knjižnice) niso imeli nobene nemške otroške knjigice, in ko sva se naslednji dan z mami ravno potepali po Škofji Loki sva zavili še v antikvariat. He he, tam pa so imeli kar nekaj nemških knjigic in moja zbirka knjig je bogatejša za 7 zelo lepo ohranjenih knjig. 




Zdaj jih moram le še prebrati naštudirati in se čim več besed zapolniti... :-)

4 komentarji:

  1. Ooo meine Liebe, das ist aber so schön... Willst du mir auch eine lessen? Bitte, bitte!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. @polona: Nür eine? Ja, klar, meine Polona. Zuerst muss ich alle lesen und probiere zu verstehen und dann kann ich dir lesen. Aber nur wenn du braves Mädchen sein wirst. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Z veliko zamudo prebiram blog za nazaj...

    In kako ti gre nemško sedaj? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Počasi se učim. Še vedno nimam toliko samozavesti, da bi govorila, ampak enkrat bom tudi to morala začeti. S Katjo sva en dan probali govoriti samo nemško. Sicer sva se zmenili precej manj, kot če bi govorili slovensko, ampak je bilo vseeno prav prijetno. Še malo vaje, pa bo! :-)

    OdgovoriIzbriši