petek, 29. oktober 2010

Nazaj proti Hurghadi

Zjutraj sva se naspala. No, zgodaj zjutraj naju je sicer zbudil klic k molitvi iz mošeje, tik ob hotelu, vendar sva nato zaspala nazaj. Ko sva se zbudila, sva najprej šla na streho hotela. S strehe hotela sva namreč slikala Hatchepsutin tempelj, ter okolico hotela ter razgled. Ko sva fotografiji na fotoaparatu približala, je deloval tempelj še prav prazen - vsekakor pa ne nabit s turisti, kot dan poprej, ko sva ga obiskala midva. Je pa bilo jutro nekoliko megleno...







Sledil je zajtrk, sprehod do avtobusne postaje, kjer spet nisva mogla kupit vozovnic. Nama pa je bilo tokrat rečeno, naj prideva ob 14h, da bova kupila karte, avtobus pa bo odrinil ob 14:30 proti Hurghadi. Na poti sva kupila še znamke za vse razglednice, in po prihodu nazak v hotel, sva se najprej seveda spet odšla ohladit v bazen. Vročina v Luxorju je res huda!

Kar nekaj časa sva se namakala v vodi, potem sva odšla v sobo in si spakirala vse stvari. Par minut pred 12:00 sva bila na recepciji, kjer sva se odjavila iz hotela. Kljub temu, da sva na hostelworld.com imela rezervacijo za 3 noči, nama gospod na recepciji ni nič težil, ker sva se odjavljala že po 2 nočeh. Mogoče ni videl, mogoče pa jim to ni pomembno. Mislila sva, da bova v Luxorju potrebovala vsaj 3 dni za vse oglede, ker pa sva si vse, kar sva želela ogledala tako hitro, sva se odločila oditi proti Hurghadi en dan prej.

Ker sva do odhoda avtobusa imela še dve uri, sva v hotelski avli še malo uporabila internet, skočila še na kosilo, ter se nato vrnila nazaj v hotel, po nahrbtnike, ki sva jih pustila v varovanju receptorju. Nato sva vzela kar taksi do avtobusne postaje.

Ko sva prišla tja, sva pa takoj morala kupiti vozovnici - celo ven so naju prišli iskat. Nato smo se hitro morali nabasati na avtobus in 2 minuti čez drugo uro popoldan smo že bili na poti. Zanimivo, a ne?! Ko sva po kartah spraševala prvič, so nama rekli naj prideva na postajo ob 13:30, da bova v miru kupila vozovnici, ter da avtobus odrine ob 14:30. Dodali so še, da vnaprej ne izdajajo kart, ker to ni potrebno, saj avtobus ni nikoli poln. Ko sva bila tam drugič, je bilo rečeno, naj prideva ob 14:00 ali kako minuto čez, ker bo avtobus odrinil šele ob 14:30. In potem sva bila tam par minut pred drugo uro popoldan, na hitro sva morala kupiti vozovnici in potem smo 2 minuti čez 14:00 bili že na poti. Če bi torej poslušala zadnjega gospoda, bi ta avtobus verjetno zamudila.

In po nekaj prevoženih kilomentrih, smo se ustavili na odročni, umazani postaji, in avtobus se je povsem napolnil. Zanimivo je, da je bil tako poln, da so ljudje še stali. Ko pa je šofer enkrat speljal, so se ti, ki so stali, poslovili od sedečih, ter nato kar med vožnjo poskakali dol. In na koncu je bil avtobus poln.

Do Hurghade smo se vozili 7 ur, imeli 2 postanka. V vodičih piše, da vožnja iz Luxorja do Hurghade traja 4-5 ur. Vmes sta se šofer in "so-šofer" skoraj stepla na enem od postankov, klima je bila zvečer zopet prehladna, tako da sva se pokrila z ruto, sicer pa vse ostalo OK. No ja, avtobus seveda ni bil najnovejši in tudi števec hitrosti mu ni delal.

Po prihodu v Hurghado sva samo stopila z avtobusa in so naju že napadali, če potrebujeva taksi. Najprej je Razbojnik v miru enega skadil, potem pa sva vzela en taksi s ceste, ki naju je dostavil do najinega hotela. Ko sva ta taksi ustavila, je zadaj sedela mlada dama, ki pa se je hitro presedla naprej, na sovoznikov sedež. In šele zdaj se mi je prižgala lučka v glavi, da tega po Islamu ne bi smela narediti. Ampak je verjetno imela potem prevoz zsatonj, saj sva midva verjetno plačala še zanjo, čeprav sva se itak pred vstopom v taksi dogovorila za ceno prevoza. :-)

V hotelu sva dobila ključ najine sobe 107, ujela sva še večerjo, nato sva malo gledala TV, kaj kmalu pa sva zaspala...



2 komentarja:

  1. Aha torej sta videla kako to gre iskok iz avtobusa med vožnjo :)

    Ampak ni mi jasno kaj je ta model od vašega šoferja delal 7 ur????

    To pot sem sama prepotovala, kar nekajkrat z busom in kot sem rekla nazadnje 2003 in pišuka takrat smo moralo še v konvojih vozit, kar ti seveda še podaljša pot pa se nikdar nismo vozili več kot 4.30 ure.

    Pa v 7 urah bi še z oslovsko vprego prišel :))) Hecam se!

    No konec dobro vse dobro... Aja za damo v taksiju sta pa itak da plačala vidva ja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. He he, tudi nama se je zdelo dolgo. Sva si vmes govorila, da še dobro, da sva šla en dan prej nazaj proti Hurgadi, da imava dovolj časa, pred letom nazaj domov... :-)

    OdgovoriIzbriši